Καταζητούμενος μπήκε στο αστυνομικό τμήμα για να υποβάλει αίτηση για εργασία

Αποκαλείται «ο πιο ανόητος εγκληματίας της Νότιας Αφρικής».

Το όνομα του Τόμας Νγκόκο έγινε πρωτοσέλιδο στη Νότια Αφρική καθώς αποκαλείται «ο πιο ανόητος εγκληματίας της Νότιας Αφρικής» και αυτό γιατί μπήκε σε ένα αστυνομικό τμήμα για να υποβάλει αίτηση για εργασίας, παρά το γεγονός ότι ήταν σε λίστα καταζητούμενων εγκληματιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο 40χρονος ήταν φυγάς εδώ και επτά χρόνια καθώς είχε κλέψει προϊόντα υλικής αξίας άνω των 1.200 δολαρίων ενώ εργαζόταν ως ντελιβεράς σε μια εταιρεία το 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρέδιδε τα προϊόντα σε άλλες διευθύνσεις χωρίς τη συγκατάθεση ή τη γνώση του ιδιοκτήτη της εταιρείας που εργαζόταν. Όταν ένας διευθυντής κατάλαβε τις κομπίνες τους ο εργοδότης του, του υπέβαλε μήνυση, αλλά αυτός είχε παραιτηθεί με αποτέλεσμα να αποφύγει τη σύλληψη εδώ και επτά χρόνια.

.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μπουμαλάνγκα, ταξίαρχος Σέλβι Μοχλάλα, είπε στους δημοσιογράφους ότι στις 15 Αυγούστου, ο 40χρονος άνδρας φέρεται να μπήκε στο αστυνομικό τμήμα για να παραπονεθεί ότι δεν είχε λάβει απάντηση στην αίτησή του.

«Ο ύποπτος συνελήφθη τη Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2022, αφού επισκέφτηκε το αστυνομικό τμήμα», είπε ο Μοχλάλα στο iol.co.za.

Σύμφωνα με πηγές της Νότιας Αφρικής, οι αρχές επιβολής του νόμου «διαφημίζουν» τη σύλληψη του Νγκόκο ως παράδειγμα της «προσπάθειας της αστυνομίας να βρεθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι καταζητούμενοι».

«Εργαζόμαστε μέρα και νύχτα για τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για όλους τους πολίτες», δήλωσε ο Αντιστράτηγος Σαμακαλέγκ Μαναμέλα. Από τότε που η είδηση ​​της σύλληψής του έγινε viral στο διαδίκτυο, ο Τόμας Νγκόκο αποκαλείται «ο πιο ανόητος εγκληματίας της Νότιας Αφρικής».

Πηγή: huffingtonpost.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ